El submarí U-35,  enregistrava l’enfonsament de bucs

El SM U-35 va ser un submarí de l’Armada Imperial Alemanya de la Primera Guerra Mundial (Deutsche Kaiserliche Marine), i és considerat en l’actualitat com el submarí militar amb major palmarès absolut de la història naval militar, amb el màxim nombre de vaixells enfonsats (226 unitats) de totes les marines de guerra del món, en totes les guerres que hi ha hagut des de la incorporació del submarí a missions bèl·liques.

Von Arnauld de la Perière, comandant de l'U-35. Berlin, 1917

Von Arnauld de la Perière, comandant de l’U-35. Berlin, 1917

Va participar a la I Guerra Mundial des de novembre de 1914 fins al final del conflicte, sobrevivint incòlume a la seva conclusió.

Comandat els darrers anys de la guerra per Lothar von Arnauld de la Perière, és considerat el millor de la guerra submarina. La major part de les seves missions van ser dutes a terme al Mediterrà i l’Atlàntic Oriental, moltes d’elles contra vapors i velers mercants. A tall d’exemple, el mes d’octubre de 1917 va enfonsar 10 bucs.

L’U-35 duia un càmera a bord per a enregistrar i immortalitzar les gestes destructores. 10 dels enfonsaments van ser capturats en una pel.lícula.

Buc anglès enfonsat per l'U-35. Mediterrà, abril, 1917

Buc anglès enfonsat per l’U-35.   Mediterrà, abril 1917

Durant els anys immediatament posteriors a la guerra, la seva història va merèixer l’atenció de la premsa de diversos països, va gaudir de certa fama en l’àmbit de la marina militar -al haver assolit un rendiment bèl·lic excepcional- i va ser objecte d’estudi entre els submarinistes de les armades europees i americanes.

Al final de la guerra va ser traspassat a la Royal Navy britànica i posteriorment desguassat.

 

(torna enrera)

Comments are closed.