22 gener 1919

Aimada cosina Carme,

Vareig dirte amb las cuatre ratlles de ma darrera carta que t’contestaria, avui ho faix no precisament per la mar com m’creia sino en aqueix port d’Almeria. Estabam creguts que hauriam sortit lo dimarts, pero aixo no ha pogut ser possible tota vegada, que havent vingut l’armador, ha jutjat certs actes del capitá referents a la protesta d’averia i havent-los trovat molts defectes, que segons ell comprometien seriament los interesos del carregador ha determinat rellevarlo posant en son lloc al senyor Camins, o sia l’amic del germa de la Conchita, aqueix sembla que arrivara avui o demá.Jo vareix ser un dels primers de saber tal nova puig lo mateix armador m’ho comunica, dientme no ho digués a ningu, anyadint al mateix temps que jo li mereixia completa confiança degut als bons informes que de mi tenia. Lo capita no sap encara res, de tot aixó per mes qu’ acaba de dirme que havent tingut certes controverssias amb l’amo havia determinat anar-sen.

Benvolguda Paula. Aprofitant allo que diu que l’ultim es lo que val, vull per última vegada donarte ma cordial felicitacio, desitjant-te a tu com a tots els que’t rodejen, un bon dia de ton San.

Joan
Dispenseu si troveu algunes faltes d’ortografia en aqueix escrit, puig comprendreu que’s degut a la falta de practica. Com compri la gramática catalana ja ho faré millor.
Val

 

< Carta anterior

Carta posterior >

Comments are closed.