Em preguntas la meva opinió respecta a la nova situació política, he de dir-te que n’estic satisfet, lo unic que sento es que els atzars de la vida, no m’hagin permés, poguer contribuir amb el meu vot, a l’enderrocament d’aquell regim imperant, de opresió i de mentida. Pocas horas avants de surtir de Casablanca la prensa francesa, amb grans titular en donaba compte, la nit avanti els anuncis i noticias de prensa lluminosos, que hi ha a la plaça de France començaban a donar noticias vagas sobre l’abdicació noticias que la prensa del matí confirma. En el café tant en la taula on hi habien francesos, com en las que hi habien espanyols no es parlaba d’altre cosa, els francesos amb el temor conseguent de que degenerés, cap a la revolució, i poguessin arrivar espetecs a ells. Tots els demés, amb joia. Pot haver anar-se´n satisfet en Llapicera la repulsió i el fástic de tothom l’acompanyan cap a l’exil. A veure si per fi nosaltres els catalans acabada la tirania borbónica i baix l´imperi de la bandera tricolor, veurem brillar la nostre llibertat, encara que no em faig illusions i em penso que ens costará molt esgarrapar quelcom (…)

Joan

< Carta anterior

Carta posterior >

Comments are closed.